Strije u trudnoći

Otkrijte kako na vrijeme spriječiti nastanak strija.

Pojava strija tokom trudnoće smatra se hormonski uslovljenom pojavom, uglavnom određenom genetskom predispozicijom žene. Pucanju kože, pored hormona, doprinosi ubrzano rastezanje kože zbog povećanja veličine stomaka i rasta grudi. Jedina prevencija jeste održavanje adekvatne vlažnosti i masnoće kože, kao i blaga masaža kože kremama protiv strija.

Obzirom da kreme protiv strija treba nanositi više puta u toku dana čime se resorpcija značajno povećava, treba obratiti pažnju na naznaku da je određeni preparat pogodan za upotrebu u trudnoći.

Za prevenciju nastanka strija preporučujemo upotrebu Zlatnog Melema, kreiranog na bazi shea maslaca. Shea maslac duboko prodire u kožu i regenerira je, te se stoga može koristiti i kod tretmana strija i ožiljaka. Također, pomaže kapilarnoj cirkulaciji čime povećava dovod kisika u tkivo i poboljšava eliminaciju metaboličkih otpadnih tvari, odnosno toksina.

Vrlo je važna i njega kože pri redovnom tuširanju, odnosno tretiranje dijelova kože koji su zahvaćeni strijama. Preporučujemo da prilikom tuširanja koristite sapune koji su također na bazi shea maslaca (sapune Limun ili Ruža), koji koži daju neophodnu vlažnost i mekoću.

Shea maslac sadrži korisne biljne masti koje pomažu pri regeneraciji stanica kože, cirkulaciji i zacjeljivanju oštećenja na koži. Posebno se preporučuje osobama sa osjetljivom i suhom kožom.

Povezani blogovi

Dr.Pasha Baby Bath 2u1 – Duplo efikasan i bez suza

Dr.Pasha Bademova krema – Sa hladno prešanim uljem za potpunu djelotvornost

Dr.Pasha Baby – idealna kombinacija sastojaka za potpunu njegu beba

Sniženje 40% na svu Dr.Pasha Baby kolekciju