POLITIKA PRIVATNOSTI I KOLAČIĆI
Dr.Pasha d.o.o. posvećuje veliku važnost zaštiti ličnih podataka svih naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje Dr.Pasha d.o.o. obrađuje odnosno prikuplja kad se posjeti naša web trgovina.
PRIKUPLJANJE I OBRADA LIČNIH PODATAKA
Ličnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, adrese, e-maila, poštanske adrese i slično.). Dr.Pasha d.o.o. ne prikuplja Vaše lične podatke osim u slučaju kada ste nam ih Vi izričito učinili dostupnima (npr. prilikom naručivanja proizvoda ili pretplate na newsletter ili nekog drugog razloga), čime pristajete odnosno dajete saglasnost na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.
KORIŠTENJE I OTKRIVANJE ODNOSNO PRENOS LIČNIH PODATAKA
Dr.Pasha d.o.o. će koristit Vaše lične podatke za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analize preferenci, te dostave općih i individualiziranih ponuda, s ciljem da Vam se omogući pristup posebnim informacijama, te za potrebe komunikacije s Vama.  Također, Dr.Pasha d.o.o. savjetuje svim roditeljima i skrbnicima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s ličnim podacima na internetu. Za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati da li se odnose na osobe mlađe od 18 godina. Savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da poduče osobe mlađe od 18 godina o tome kako sigurno i odgovorno postupati s ličnim podacima na internetu.
POLITIKA U VEZI SA KORIŠTENJEM I POHRANJIVANJEM KOLAČIĆA (COOKIES)
Naša web trgovina koristi kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu tvrdom disku, što našoj Web trgovini omogućava prepoznavanje Vašega računara prilikom sljedećeg posjeta web trgovine drpasha.ba.
Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pretraživaču i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.
Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih karakteristika Web trgovine i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačići koji na računaru korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjete, te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tokom posjete stranici.
Kolačićima trećih strana Dr.Pasha d.o.o. se koristi za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naše web trgovine. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sistemu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.
Ovisno o postavkama na Vašem internet pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvatati. Ako niste saglasni sa njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki pretraživača kojim se služite.
Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama pretraživača kojim se služite. Napominjemo kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše web trgovine, te sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcionisanje dijelova naše Web trgovine ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u Vašem pregledniku.
NEWSLETTER I PRETPLATA
Ukoliko ste dali izričitu saglasnost za primanje našeg newslettera, možemo Vam poslati elektronički bilten s komercijalnim sadržajem za oglašavanje. Podaci koje ste nam dostavili, kako biste se pretplatili na newsletter koristit će se samo za slanje newslettera. Ukoliko želite odustati od pretplate na newsletter, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja pretplate koja se nalazi u dnu newslettera. U slučaju otkazivanja pretplate, lične podatke koje smo prikupili u tu svrhu prestat ćemo obrađivati.
Prikupljene podatke pohranjujemo samo za razdoblje tokom kojeg primate newsletter i niste otkazali Vašu saglasnost za primanje newslettera.
Obrada podataka za primitak newslettera nužna je za potrebe naših legitimnih interesa. Stoga niste obvezni dostaviti te podataka i/ili saglasnost na primanje newslettera. Pravna osnova za primanje newslettera je Vaša saglasnost. U slučaju da niste dali saglasnost neće Vam biti poslan newsletter.
U slučaju da Vam naš newsletter bude dostavljen putem eksterne aplikacije koju povremeno koristimo, ista se za potrebe tog slučaja smatra izvršiteljem obrade. Obavještavamo Vas da aplikacije koje koristimo za komunikaciju, također štite sigurnost Vaših podataka odgovarajućim i najsuvremenijim tehničkim i organizacijskim mjerama. Niko ne smije koristiti navedene lične podatke u druge svrhe.
WEB TRGOVINA
Ukoliko naručite putem naše Web trgovine, morat ćete unijeti lične podatke u online obrazac. Podaci koje unesete i podaci koji su rezultat obrade Vaše narudžbe (poput broja i statusa narudžbe, podaci o vremenu i načinu isporukem te adresi dostave, e-mail) potrebni su za izvršenje ugovora, odnosno pružanja usluge web trgovine. Navedene podatke sa brojem telefona ćemo pohraniti u naš adresar.
Vaši će podaci biti objavljeni sljedećim kategorijama primatelja u navedenim slučajevima:
  • Podaci koji su potrebni radi isporuke robe bit će otkriveni kompanijama sa kojima imamo ugovor o slanju pošiljke ka kupcima. Napominjemo kako će biti otkriveni samo oni podaci koji su potrebni za isporuku robe; Ime i prezime, adresa, email i broj telefona.
Također napominjemo kako je obrada navedenih podataka potrebna radi sklapanja ugovora. Stoga, ukoliko ne dostavite navedene podatke, nećemo biti u mogućnosti sklopiti ugovor niti obraditi Vašu narudžbu.
SIGURNOST
Dr.Pasha d.o.o. ulaže velike napore kako bi se osigurao sigurnost ličnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka. Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja. Dr.Pasha d.o.o. je obavezan poštovati povjerljivost Vaših podataka. Također, Dr.Pasha d.o.o. koristi najsavremenije tehničke i organizacijske zaštitne mjere kako bi osigurala sigurnost Vaših ličnih podataka.
ROK POHRANJIVANJA
Vaše podatke možemo pohraniti trajno odnosno sve do povlačenja saglasnosti o čuvanju Vaših podataka.
PRAVA KORISNIKA
Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim Dr.Pashi. U slučaju promjene bilo kojeg Vašeg ličnog podatka molimo Vas da o promjenama obavijestite info@drpasha.ba kako bismo ispravili ili ažurirali Vaše lične podatke.
Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući datu saglasnost u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da se obavijesti Dr.Pasha d.o.o., elektronskim putem na info@drpasha.ba. Nadalje, po primitku izjave o povlačenju saglasnosti, pisanim putem ćemo potvrditi primitak, a lični podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati počevši od datuma povlačenja saglasnosti. Napominjemo kako će sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja saglasnosti i dalje ostati pravno valjani.
Osim prava na povlačenje saglasnosti, korisnici u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, imaju pravo na pristup i potvrdu od Dr.Pasha d.o.o. u vezi s ličnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja ("pravo na zaborav"), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor. Također, korisnici imaju pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.
U slučaju da ste odlučili da ne želite dijeliti svoje podatke, molimo Vas uvažite kako možda nećete moći pristupiti nekim dijelovima internet stranica. Korisnici koji odluče da više ne žele primati naše usluge mogu se odjaviti od primanja obavijesti na način da odustanu od pretplate na našoj stranici, slanjem e-mail obavijesti na info@drpasha.ba.
 
 
AUTOMATIZIRANA OBRADA
Napominjemo kako se neki podaci (poput vrste internetskoga preglednika koji koristite, broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranicama, pregledavani sadržaj i slični) obrađuju automatski prilikom pristupa web trgovini Drpasha.ba. Navedeni podaci se koriste u svrhu procjene privlačnosti naše web trgovine.
VEZE SA DRUGIM STRANICAMA
Ova politika privatnosti odnosi se isključivo na web trgovinu Dr.Pasha d.o.o.. Web trgovina može sadržavati veze s drugim davateljima usluga, te se na njih ne odnosi ova politika privatnosti. Prilikom napuštanja Dr.Pasha d.o.o. web trgovine, molimo Vas da se upoznate s politikom privatnosti na svakoj internet stranici koja prikuplja lične podatke.
OBAVJEST O PROMJENAMA
Svaka promjena naše politike privatnosti i politike kolačića bit će objavljena na početnoj stranici i na drugim mjestima za koje se smatra da su za to prikladna.