Dr.Pasha Bademova krema – Sa hladno prešanim uljem za potpunu djelotvornost

Znate tu priču? Koliko su dragocjeni ti mali, sićušni bademi. Moralo je nešto u njima biti čim ih se spominje odavnina. Na njihov ukus, pa možda ni ne znajući za zdravstvene benefite, nisu ostajali imuni ni Stari Grci, a zašto bi se u ovoj priči izdvajali Rimljani.

Kako priroda nudi lijek za sve, a sintetički proizvodi pričinjavaju više štete no koristi - ponosno predstavljamo svoju Bademovu kremu iz Baby kolekcije.

 

Važnost njege pelenskog područja

Dr.Pasha Bademova krema je najbolji saveznik u opštoj njezi osjetljive bebine kože, posebno o njenom pelenskom području. Ovo je vrlo specifično područje jer je konstantno izloženo vlazi, supstancama iz mokraće i enzimima iz stolice koji mogu jako nadražiti kožu bebe.

Bebina koža može biti izuzetno osjetljiva, prvenstveno za vrijeme hladnog ili suhog vremena, pa ju je veoma bitno hidratizirati sigurnim i prije svega prirodnim proizvodom.

Najvažnija karakteristika Dr.Pasha Bademove kreme je što sadrži hladno prešano bademovo ulje i shea maslac, zbog čega je moguće da intenzivno hidratizira i štiti kožu. Jednostavno se nanosi, brzo upija, te čini kožu nježnom i mekanom. Također, sprječava iritacije i smiruje upale.

 

Zašto je hladno prešano bademovo ulje kvalitetnije od drugih

Hladno prešano bademovo ulje dobiva se iz 100% čistih sjemenki badema i smatra se kvalitetnijim od ulja koje se proizvodi drugim metodama ponajprije zbog manje oksidacije i stabilnosti. Naime, hladno prešano ulje ima tendenciju da bude manje izloženo oksidaciji jer nije podvrgnuto visokim temperaturama ili hemijskim procesima. To može produžiti rok trajanja ulja i sačuvati njegovu nutritivnu vrijednost duže, a istovremeno zadržava veće količine vitamina, minerala i antioksidansa koji su prisutni u sirovim bademima.

Kada se koristi za njegu kože ili kose, hladno prešano bademovo ulje može pružiti veće koristi zbog svoje očuvane nutritivne vrijednosti i bogatstva vitamina E, omega masnih kiselina i drugih hranjivih sastojaka. Kad god je moguće, odabir hladno prešanog ulja može pružiti veću vrijednost i kvalitetu u usporedbi s uljima koja su proizvedena drugim metodama.

 

Djelovanje na cjelokupni organizam

Dr.Pasha Bademova krema u sebi sadrži jednostavne i složene nezasićene masne kiseline, vitamine, lecitine, flavonoide, arome i proteine. Upravo zahvaljujući tome, njihovo djelovanje nije ograničeno na pojedine organske sisteme, već obuhvaća djelovanje na cjelokupni organizam, a izrazito umirujuće djeluje na suhu i osjetljivu kožu te je revitalizira do blistavo hidratiziranog sjaja i ujednačenog tena. Odlično je i za kožu lica jer ne začepljuje pore.

Svi Dr.Pasha proizvodi su 100% Clean i ne sadrže štetne sintetičke sastojke. Njihov kvalitet i ispravnost potvrđeni su mikrobiološkom analizom. Za potpunu sigurnost!

Povezani blogovi

Dr.Pasha Baby Bath 2u1 – Duplo efikasan i bez suza

Dr.Pasha Baby – idealna kombinacija sastojaka za potpunu njegu beba

Sniženje 40% na svu Dr.Pasha Baby kolekciju