Šta znači prirodna kozmetika?

Saznajte kako priroda pomaže ljepoti.

Prirodna kozmetika isključuje prisustvo hemijskih i sintetičkih konzervansa. Koriste se najčešće ručno pripremani ekstrakti ljekovitih biljaka, biljna i eterična ulja, prirodni voskovi, voda, alkohol nastao ekstrakcijom biljaka. Prirodna kozmetika se ne testira na životinjama. Ambalaža također mora biti ekološki prihvatljiva.

Kako opstaje kozmetika bez konzervansa?

Kao konzervansi djeluju na prirodne antibakterijske komponente proizvoda - eterična ulja, propolis i alkohol (prirodni alkohol), kao i odgovarajući postupci pri izradi i pakovanju (tuba umjesto teglice ili bočica sa posebnim zatvaračem).

Kako se postiže izvanredan kvalitet prirodne kozmetike?

U našoj radionici ručno radimo i oblikujemo svaki naš proizvod. Naše sirovine su potpuno prirodne, kada koristimo kukuruz, koristimo onaj koji je samljeven u vodenici, koristimo prave čajeve i trave ubrane sa livada i pašnjaka.

Po čemu je prirodna kozmetika specifična i zašto se za nju odlučiti?

S obzirom na to da je naša koža odgovorna za čitav organizam, a pored toga, kao organ, ima i sopstvene funkcije, vrlo je bitno podstaknuti njen prirodan način funkcionisanja, a ne dodatno je opteretiti. Koža (lat. cutis, grč. dermis) je naš najveći organ koji zauzima 18% tjelesne težine čovjeka i najbolji je pokazatelj našeg cjelokupnog zdravstvenog stanja.

Filozofija prirodne kozmetike

Dr. Pasha proizvodi svojim prirodnim sastojcima vraćaju snagu, okrepljuju duh i omogućavaju da uživate u jedinstvenom trenutku opuštanja, ostavljajući kožu mekom i svježom. Naš cilj nije da budemo najveći i najrašireniji na tržištu, već da budemo izvrsni u onome što radimo a to je promocija zdravog načina življenja korištenjem samo onog najboljeg iz prirode.

Povezani blogovi

Dr.Pasha Baby Bath 2u1 – Duplo efikasan i bez suza

Dr.Pasha Bademova krema – Sa hladno prešanim uljem za potpunu djelotvornost

Dr.Pasha Baby – idealna kombinacija sastojaka za potpunu njegu beba

Sniženje 40% na svu Dr.Pasha Baby kolekciju