BHS
  • BHS
  • ENG
  • DE

Ručno izrađeni 100% prirodni proizvodi

SAVJETOVANJE

TIP KOŽE

ZRELA KOŽA

Mlada koža ima nevjerovatnu sposobnost obnove i regeneracije, svakih 10 do 14 dana sve površinske stanice su zamijenjene. Kako vrijeme odmiče starijoj koži je potrebno 90 dana da se u potpunosti obnovi. Međutim, zrela koža ne mora nužno da bude i stara, a na njen izgled osim godina, utiču i drugi faktori (njega, vremenski uticaji, pušenje, stres, nepravilna ishrana). Zrela koža je obično tanka i suha, oslabljenog tonusa te podložna kapilarama, mrljama i ostalim kožnim problemima.   

Napomena: svi sadržaji na web stranici služe samo u svrhu opće njege kože lica i tijela te općeg informiranja. Informacije o brojnim zdravstvenim poremećajima i promjenama na koži, te preporuke Dr.Pasha proizvoda nisu namijenjeni dijagnosticiranju niti propisivanju terapije te ne mogu biti zamjena za stručnost, znanje, vještinu i procjenu farmaceuta i liječnika. 

Preporuka

ARGAN 100g

8.95 KM

Kupi

Sapun Argan – arganovo ulje sa mješavinom drugih prirodnih, organskih masnoća i sjemenki lana djeluje izuzetno povoljno kao prevencija od starenja kože, za tretman zrele kože kao i za redukciju bora. Sadrži visoku razinu vitamina, minerala i masnih kiselina. Sadrži vitamine A, B1, B2, B5, D, E, proteine, minerale, linoleinsku kiselinu i druge masne kiseline, kao i prirodni glicerin iz organskog palminog ulja. Arganovo ulje kao osnovni sastojak sapuna je zbog svojih svojstava već stoljećima poznato kao “tekuće zlato”. Sadrži visoku razinu vitamina, minerala i masnih kiselina. Obogaćeno je ferulinskom kiselinom, esencijalnim masnim kiselinama, karotenoidima, antioksidantima, sterolima, saponima – savršenim spojem, neophodnim za zdravu kožu.