BHS
  • BHS
  • ENG
  • DE

Ručno izrađeni 100% prirodni proizvodi

NOVO IZ RADIONICE

7. FMCG Retail Summit

7. FMCG Retail Summit

7. FMCG Retail Summit učesnicima je ponudio pregled stanja i uvid u potencijale domaćeg i regionalnog trgovačkog sektora, analizu trendova, kao i pregled novih modela poslovanja na globalnom nivou. Kompanije u sektoru robe široke potrošnje i pratećim industrijama u narednom periodu očekuju veliki izazovi, ali i prilike za rast, koje dolaze usljed ubrzanog razvoja novih modela poslovanja. Neki ovo doba nazivaju četvrtom industrijskom revolucijom. U takvom svijetu mijenjaju se izvori prihoda, javljaju se novi troškovi, mijenja se pozicija i pojačava značaj upravljanja proizvodnim, uslužnim i drugim procesima.

 

Promjene koje dolaze nisu prirodne i spontane, već zahitjevaju nove vještine i znanja. Samo oni koji na vrijeme prepoznaju prilike i rizike i, u skladu s tim, preduzmu korake u pravom smjeru, mogu da računaju na opstanak na sve zahtjevnijem tržištu, kao i na dugoročni održivi rast, koji postaje imperativ.

 

Generalni direktor kompanije Dr.Pasha, Muris Hadžić govorio je o značaju i uticaju timskog rada u obavljanju svakodnevnih poslovnih obaveza, fleskibilnosti u poslovanju i prilagođavanju novonastalim okolnostima.