BHS
  • BHS
  • ENG
  • DE

Ručno izrađeni 100% prirodni proizvodi

SAVJETOVANJE

KOŽNA OBOLJENJA

Akne

Akne se najviše pojavljuju kod mladih osoba za vrijeme i nakon puberteta i tada podjednako pogađaju oba pola, dok se u kasnijim godinama znatno češće javljaju kod žena. Osnovni mada ne i jedini razlog za to su hormonske promjene koje se tokom mjesečnog ciklusa odvijaju u ženskom organizmu. Osim puberteta i lučenja hormona krivci za nastanak akni i bubuljica mogu biti nepravilna ishrana, nedovoljna ili nepravilna higijena i njega kože pa čak i stres. Akne uzrokuju hormoni, čija se razina tokom adolescencije povećava. Prištići nakon nekoliko godina nestaju, čak i bez liječenja dok u slučajevima s aknama treba veća pažnja i dermatološki tretman. Ako se akne ne liječe mogu ostaviti trajne ožiljke na licu. Masna koža, je tip kože koji je najpodložniji promjenama odnosno pojavljivanju akni i bubuljica.   

Napomena: svi sadržaji na web stranici služe samo u svrhu opće njege kože lica i tijela te općeg informiranja. Informacije o brojnim zdravstvenim poremećajima i promjenama na koži, te preporuke Dr.Pasha proizvoda nisu namijenjeni dijagnosticiranju niti propisivanju terapije te ne mogu biti zamjena za stručnost, znanje, vještinu i procjenu farmaceuta i liječnika. 

Preporuka

MAK & CIMET 100g

7.55 KM

Kupi

Za ispravan tretman problematične kože i akni preporučujemo sapun mak cimet koji je prvenstveno namijenjen problematičnoj koži. Redovnom upotrebom sapuna koji svojim blagotvornim sastojcima eteričnog ulja cimeta i zrncima maka djeluje umirujuće, pospješuje cirkulaciju i pomaže pri uklanjanju mrtvih stanica kože. Kada je u pitanju tretman kože sa aknama, zahvaćene dijelove je potrebno direktno sapunom blago istrljati i isprati hladnom vodom, ujutro i uvečer.  Tretirana koža se od upotrebe nekada može zažariti ili zacrveniti u trajanju od dvadesetak minuta, što je zapravo rezultat željenog djelovanja sapuna, u smislu poboljšanja mikrocirkulacije, otvaranja pora i uklanjanja viška masnoće sa površine kože.