Problematična koža

Nepravilna njega kože uz ostale vanjske uticaje kao što su nečist zrak, teška šminka i zadimljene prostorije dovode do začepljenja pora što izaziva dodatne upalne procese na licu kao što su akne, prištići, perutanje kože i crvenilo. 


Četiri najčešća uzroka nastanka problematične kože:

  1. Hormoni – hormon androgen potiče lojne žlijezde da pojačano proizvode sebum.

  2. Prehrana – koja sadrži mnogo slatke i pržene hrane.

  3. Stres – može potaknuti tijelo da proizvodi određene hormone i poveća razinu štetnih toksina.

  4. Loša njega kože – trljanje, kopkanje, stiskanje i bilo koje drugo loše čišćenje kože.

 

Napomena: svi sadržaji na web stranici služe samo u svrhu opće njege kože lica i tijela te općeg informiranja. Informacije o brojnim zdravstvenim poremećajima i promjenama na koži, te preporuke Dr.Pasha proizvoda nisu namijenjeni dijagnosticiranju niti propisivanju terapije te ne mogu biti zamjena za stručnost, znanje, vještinu i procjenu farmaceuta i liječnika. 

Preporuka:

Sapun Mak & Cimet – umirujuće eterično ulje cimeta sa zrncima maka pospješuje cirkulaciju i pomaže pri otklanjanju mrtvih stanica kože. Sapun se preporučuje za liječenje mladalačkih akni i mitesera. Idealan je i za svakodnevnu masažu prilikom tuširanja za tretman svih dijelova kože koja su sklona pojavi akni (lice, leđa, ramena, dekolte i druge zone). Poželjno je kožu tretirati dva puta dnevno, ujutro i navečer prije spavanja. Sapun lagano utrljati u kožu te potom hladnom vodom isprati.
 

Napomena: nakon upotrebe sapuna tretirana koža se nekada može zacrveniti u trajanju od dvadesetak minuta, što je zapravo samo rezultat željenog djelovanja sapuna, u smislu poboljšanja mikrocirkulacije, otvaranja pora i uklanjanja viška masnoće sa površine kože.