Oštećena koža

Svako godišnje doba zahtijeva određenu njegu kože lica i tijela kako bi se sačuvao njen zdrav izgled i kako bi se spriječile neugodne promjene. Kako je koža najveći organ na našem tijelu moramo joj posvetiti veliku pažnju, pripremiti je za vanjske uticaje, ali isto tako i nakon djelovanja istih kožu dodatno njegovati. Niske temperature tokom hladnih zimskih dana imaju veliki uticaj na zdravlje naše kože. A izlaganje kože visokim temperaturama zahtijeva posebnu brigu da joj se osigura dovoljno vlage i hidratizirajućih tretmana. 

 

Napomena: svi sadržaji na web stranici služe samo u svrhu opće njege kože lica i tijela te općeg informiranja. Informacije o brojnim zdravstvenim poremećajima i promjenama na koži, te preporuke Dr.Pasha proizvoda nisu namijenjeni dijagnosticiranju niti propisivanju terapije te ne mogu biti zamjena za stručnost, znanje, vještinu i procjenu farmaceuta i liječnika. 

 

Preporuka:

Sapun Med – zahvaljujući visokom sadržaju aminokiselina, med je odličan saveznik suhe i oštećene kože. Ljudi od davnina znaju da med smiruje i regeneriše iritiranu kožu. Med je mnogostruko koristan za kožu, jer posjeduje sposobnost da privuče vodu u cillju održanja vlažnosti kože, kao i da obezbijedi hranljive sastojke. Jedan od velikih izazova za žene je da koža ostane zategnuta, jedra i vlažna, uprkos isušivanju uzrokovanom visokim temperaturama i suhim zrakom.

 

Med pomaže koži da zadrži vlažnost, njeguje je i štiti. U kozmetici med zauzima izuzetno značajno mjesto, jer predstavlja jedno od najstarijih, najprovjerenijih i potpuno bezopasnih sredstava za uljepšavanje. Također djeluje kao prirodan antiseptik jer sadrži brojne antimikrobne agense koji uništavaju bakterije. Redovnim korištenjem pri tuširanju i svakodnevnom umivanju revitalizira i hrani kožu ostavljajući je baršunasto mekom, elastičnom i vlažnom.