Parafin u proizvodima



Da li bi svoju bebu ili sebe namazali naftom? Ukoliko ne pazite na sastojke preparata i izbor proizvođača upravo to radite. Naftni derivati Parafin – ulje 100% mineralnog porijekla, nastalo tehničkom obradom nafte, poznato je još pod nazivom “Baby ulje“. Služi kao masna podloga različitim kozmetičkim proizvodima u koje se dodaju drugi kozmetički sastojci i sintetski mirisi. Naglasak je na mirisu – nikakve ljekovite tvari putem parafina se ne mogu apsorbirati u kožu te djelovati ljekovito jer su naftni derivati ugljikovodici i nisu srodni lipidima kože. Više nije tajna da je dokazano kako parafinsko ulje može imati kancerogeno djelovanje! Vazelin - je još jedna frakcija nafte, nešto između tekućeg parafina i parafina koji se koristi za izradu svijeća. Nepotrebno je uopće nakon ovoga ponovno isticati da parafin i vazelin nisu tvari koje hrane kožu. Tvari iz prirodne kozmetike koža prepoznaje i ugrađuje ih u svoje stanice što, naravno, nije slučaj s naftnim derivatima. Često dolaze u kozmetici - kreme, voskovi za depilaciju, dekorativnoj kozmetici, zaštitnim kremama i kremama za njegu beba.