Deo Balmovi

Dr.Pasha Deo Balmovi su prvi i jedini 100% prirodni dezodoransi (deo roll on-ovi) na tržištu BiH. Ideja za navedenim proizvodima nastala je iz potrebe da se društvu ponude kvalitetni, 100% prirodni, zdravi i efikasni proizvodi. Svjedoci smo sve većeg broj oboljelih od raznoraznih karcinoma i smatramo da mi kao proizvođač imamo odgovornost da se toj opakoj, smrtonosnoj bolesti posvetimo. Tačnije njenoj prevenciji i suzbijanju broja oboljelih. Veliki broj studija je pokazao i dokazao povezanost između upotrebe nezdravih, sintetskih kozmetičkih proizvoda i pojave raznih karcinoma. Dr.Pasha deo roll on-ovi su bazirani na čistim, biljnim CO2 ekstraktima i eteričnim uljima koji imaju antibakterijsku sposobnost i spriječavaju razvoj neugodnih mirisa. Također, obogaćeni su i prirodnim mineralima Zink oksida i prirodne gline Kaolina, čime je upotpunjeno njegovo djelovanje.

 

Razlikujemo 2 kategorije i 6 vrsta dezodoranasa (roll on).

 

Kategorija (ženski Deo Balm):

  • Mystical Rose
  • Golden Feeling
  • Citrus Love
  • Honey Therapy

 

Kategorija (teen Deo Balm):

  • Teen Boy
  • Teen Girl

 

Think Pink - Race For The Cure (kategorija žene)

Kao što možete primjetiti iz samog brendinga, svi dezodoransi imaju brending sa oznakom Think Pink – zajedno smo jedno. Kupovinom bilo kojeg dezodoransa dio sredstava odvajamo za navedeno udruženje. Mi kao proizvođač imamo direktnu odgovornost da podržimo udruženja koja donose dobrobit društvu, bave se društveno korisnim pitanjima i pomažu posebice ruralnim kategorijama. S druge strane smatramo da svi zajedno imamo tu odgovornost da podržimo ovakva udruženje, i Vi kao kupci jer se radi o pitanjima koja obuhvataju kompletno društvo.

 

Kategorija Teen

Trenutno u trgovinama postoji veliki izbor raznih dezodoransa ali nisu svi od njih prikladni za redovitu upotrebu u adolescenciji. Često sastav takvih sredstava uključuju komponente štetne za tijelo - farnesol, triclosan i aluminijeve soli, koje djeluju na kožu pazuha vrlo agresivno, uzrokujući iritaciju. Tokom puberteta, vrlo je važno posvetiti više vremena higijeni i izgledu. U pubertetu, osobe obično jedu puno nezdrave hrane, postoji psihoemotivna nestabilnost, razdražljivost i sve to pridonosi povećanom znojenju. Da bi se nosili s neugodnim mirisima dječaci i djevojčice moraju od djetinjstva usaditi ljubav prema čistoći, tako da briga o sebi postane dobra i korisna navika i to je razlog zašto smo se odlučili razviti posebnu kategoriju Teen roll on.